A Halloween nemcsak a jelmezekről és tökfaragásról szól – ilyenkor az asztalra is kerülhetnek félelmetesen finom édességek. Akár egy otthoni gyerekbulit tervezel, akár a barátokkal készülsz egy kis boszorkányos összejövetelre, ezekkel a sütikkel és desszertekkel garantált a siker. Öt kipróbált halloween édesség receptet mutatunk, köztük a klasszikus, formázható és díszíthető kekszet is.
🦇 1. Halloween formás keksz – tök és denevér alakú
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- narancssárga és fekete ételfesték (vagy ételfestékes cukormáz)
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, és fokozatosan a vajas masszához dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Ezután lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd tök, denevér vagy levél alakú kiszúrókkal formákat vágunk. 180 °C-on 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Díszítés:
Amikor kihűlt, cukormázzal (porcukor + pár csepp víz + ételfesték) megrajzoljuk a körvonalakat, majd kitöltjük narancs, fehér vagy fekete színekkel. Így lesz a keksz egyszerre ijesztő és ínycsiklandó!
(A fenti képeken is ez a keksz látható – tökéletes Halloween-dísz az asztalra!)
🎃 2. Véres „szemgolyó” cake pop
Hozzávalók:
- 1 csomag piskótatallér vagy kakaós piskóta
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- fehér csokibevonó
- piros ételfesték vagy málnaöntet
- kék díszítőcukor a pupillához
Elkészítés:
A piskótát morzsoljuk össze, majd keverjük el a mascarponéval és a porcukorral. Golyókat formázunk, majd hűtőben 1 órát pihentetjük.
Fehér csokit olvasztunk, és a golyókat belemártjuk. Száradás után piros öntettel ereket rajzolunk, majd a közepére egy kis kék cukordíszt teszünk – így lesz „szemgolyó” belőlük.
🕸️ 3. Pókhálós brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- fehér csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Ezután beleforgatjuk a lisztet, a kakaóport és a sót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.
Kihűlés után fehér csokit olvasztunk, spirálvonalakat húzunk rá, majd fogpiszkálóval „pókháló” mintát húzunk ki belőle. Félelmetesen finom!
🧁 4. Sírkerti csokis muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 10 dkg apróra vágott csoki
- babapiskóta a „sírfeliratokhoz”
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön összekeverjük, majd egyesítjük. Muffin formába adagoljuk, 180 °C-on 20 percig sütjük.
Amikor kihűlt, a tetejét csokimázzal kenjük meg, majd a félbevágott babapiskótákat beleszúrjuk, és ráírjuk: R.I.P. – máris kész a temető hangulatú muffin!
👻 5. Szellemes tojáshab habcsók
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- étcsokoládé szemekhez
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk a porcukrot és a citromlevet. Sima csőrös habzsákba töltjük, majd sütőpapírra kis halmokat nyomunk (ezek lesznek a szellemek).
100 °C-on kb. 1 órán át szárítjuk. Ha kihűlt, olvasztott csokival szemet és szájat rajzolunk rájuk. Aranyos és ijesztő egyszerre!
A Halloween édességek nemcsak a gyerekek, de a felnőttek kedvencei is lehetnek. Ezekkel az egyszerű, de látványos receptekkel könnyedén feldobhatod az őszi bulit, és garantáltan mindenki fotózni fogja a süteményeket.
Használj bátran narancssárga, fekete és fehér színeket – és ne feledd: a legjobb Halloween a konyhában kezdődik!










